Thierry Mortet Gevrey Chambertin Rouge is een verfijnde Franse rode wijn uit de Bourgogne, gemaakt van Pinot Noir. Aroma's van donker fruit, kruiden en subtiele eikenhouten tonen. Ideaal bij gegrild vlees, wild en harde kazen. Serveer uit op: 16-18°C. Lees meer.
Thierry Mortet Gevrey Chambertin Rouge is gemaakt van 100% Pinot Noir druiven.Gevrey Chambertin is een van de bekendste wijnen van de Bourgogne. Dit dankt het gebied aan het feit dat Napoleon vroeger altijd alleen maar “le Chambertin”, een Grand Cru uit dit gebied, wilde drinken en deze dronk hij vervolgens met ijsblokjes erin.
De kleur van deze wijn is glanzend rood. De neus is subtiel en complex, met geuren van rood fruit, kersen en bessen. In de mond komt hetzelfde fruit naar voren, afgesloten met zachte tannines. De wijn is goed in balans en heeft veel frisheid. Goede afdronk en mooi geïntegreerd eiken.
Heerlijk in combinatie met gerookte vis, pasta en BBQ gerechten.
Een van de bekendste wijnen van de Bourgogne. Dit dankt het gebied aan het feit dat Napoleon vroeger altijd alleen maar “le Chambertin”, een Grand Cru uit dit gebied, wilde drinken en deze dronk hij vervolgens met ijsblokjes erin (adviseren wij om niet te doen).