Steffen Grauburgunder is een frisse witte wijn uit Duitsland, gemaakt van Pinot Gris. Aroma's van citrus, appel en lichte kruiden. Perfect bij salades, visgerechten en lichte pasta's. Serveertemperatuur: 8-10°C. Lees meer.
Steffen Grauburgunder is afkomstig uit het Rheinhessen gebied. Volle, rijpe Grauburgunder-druiven worden geperst in een prachtige zachte wijn. De wijn ondergaat een koude fermentatie in roestvrijstalen tanks.
Krachtige Grauburgunder met een typisch bouquet. Een intensieve geur gecombineerd met een gemiddelde zuurgraad en een unieke smaakervaring.
De Steffen Grauburgunder is de ideale partner voor vis, gevogelte en wit vlees.
Weinhaus Gebr. Steffen werd in 1794 opgericht door de 'Steffen Schmitt' familie in Trittenheim, een dorpje in de Moezel valley, één van de beroemdste wijnbouwgebieden in Europa. Na 1945 is er hard gewerkt door de broers Johann en Peter Steffen om het bedrijf uit te breiden. Hun visie op het gebied van constante kwaliteitsverbetering was een belangrijke factor hierin. Met meer dan 200 jaar ervaring is dit familiebedrijf heden ten dage wereldwijd een gevestigde naam op het gebied van wijn en botteling. Van oudsher worden er, naast wijnen uit de Moezel regio, ook wijnen uit omliggende gebieden geproduceerd en verkocht. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan kwaliteit en duurzaamheid.
Hans en Roman Steffen keren meerdere keren per jaar naar de omliggende locaties om informatie uit te wisselen met de ervaren druivenproducenten. Daar beoordelen ze ook de wijngaarden en bespreken ze gemeenschappelijke kwesties. Met deze activiteiten kan Weinhaus Gebrüder Steffen vroeg in het ingewikkelde wijnbereidingsproces ingrijpen wat de beste resultaten oplevert. Hun vooruitziende blik en expertise stelde hen in staat een succesvol bedrijf te creëren met een zeer hoge standaard voor kwaliteit.