Steenberg Sauvignon Blanc Barrelfermented is een witte wijn uit Zuid-Afrika, met een complex aroma van citrus, tropisch fruit en subtiele vanille. Perfect bij gegrilde vis, zeevruchten of geitenkaas. Serveertemperatuur: 10-12°C. Lees meer.
De Sauvignon Blanc van Steenberg is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde wijngaarden op het Constantialandgoed. Een frisse kustbries koelt de wijnstokken af, waardoor de druiven een zuurgraad behouden een een fruitig karakter. De wijn wordt gedurende 9 maanden gefermenteerd en gerijpt in een combinatie van grote eikenhouten vaten (80%, waarvan 20% nieuw) en betonnen vaten (20%).
Het terroir is direct zichtbaar in het glas. Witte nectarine, grapefruit en Kaapse kruisbes gaan hand in hand zowel qua geur als smaak. Zuren en kruidige tonen vormen de ruggengraat en domineren in de mond. Een aanhoudende minerale afdronk maakt de ervaring compleet. Hoewel prachtig in balans , is deze wijn nog volop in ontwikkeling. Nu drinken, maar je kan deze wijn ook makkelijk nog 3-5 jaar bewaren.
Deze smaakvolle Zuid-Afrikaanse witte wijn komt goed tot zijn recht bij gerechten met schaal- en schelpdieren, een thaise curry met citroengras of een hartige tart tatin.