De Steenberg Five Lives Red Blend een Zuid-Afrikaanse rode wijn, deze blend bestaat uit 62% Merlot, 22% Cabernet Sauvignon en 16% Malbec. Vol fruit, kruidig en elegant met lange afdronk. Heerlijk bij rood vlees of kazen. Serveertemperatuur: 16-18°C. Lees meer.
De Steenberg Five Lives Red Blend is een ode aan Catharina Ras, de dappere en avontuurlijke vrouw die in 1682 Steenberg oprichtte als het oudste wijnhuis van Zuid-Afrika. Deze blend bestaat uit 62% Merlot, 22% Cabernet Sauvignon en 16% Malbec, zorgvuldig geselecteerd uit de wijngaarden in Constantia. Het terroir, met koele invloeden van de False Bay zeewind en bodems rijk aan klei en graniet, zorgt voor druiven die elegantie en kracht combineren. De blend symboliseert het karakter van Catharina: volhardend, gelaagd en harmonieus.
De drie druivenrassen worden afzonderlijk gevinifieerd in roestvrijstalen tanks. Om extra concentratie te krijgen, wordt een deel van het sap vóór de vergisting verwijderd, een techniek die de intensiteit van de wijn verhoogt. Na fermentatie volgt een rijping van 22 maanden op Franse eiken vaten, waarvan een deel eerder gebruikt is om balans en verfijning te bewaren. Het resultaat is een wijn met een diepdonkere kleur en aroma’s van cassis, zwarte bessen en pruimen, aangevuld met kruidige tonen en een vleugje eikenhout. In de mond proef je rijpe bramen, kersen en een subtiele kruidigheid. De tannines zijn zacht en fluweelachtig, en de lange afdronk blijft elegant en fris.
De Five Lives Red Blend is een wijn die vraagt om een goed gerecht. Hij komt prachtig tot zijn recht bij gegrild rood vlees, kruidige lamsgerechten of langzaam gestoofde schotels. Ook gerijpte kazen passen uitstekend bij de gelaagde structuur en volle smaak. Serveer de wijn op een serveertemperatuur van 16-18°C zodat de fruitaroma’s, de kruidigheid en de zachte houttonen volledig tot hun recht komen. Dankzij zijn balans en diepte is dit ook een wijn die zich leent om enkele jaren te bewaren en in de kelder nog meer complexiteit op te bouwen.