Maak kennis met deze heerlijke Pinot Noir uit de Elzas, aroma's van rode vruchten en vanille. Lees meer.
Deze Pinot Noir is een blend van twee spectaculaire wijngaarden. Beide wijngaarden bestaan uit oude wijnstokken. Met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd, worden de druiven natuurlijk gefermenteerd voordat ze 10 maanden lang in Franse eikenhouten vaten rijpen. Er is geen klaring toegepast op deze Franse rode wijn om de fijne aroma's te behouden.
Als we het glas inschenken zien we een donkere en diepe rode kleur met schitterende granaatkleurige tinten. Sophie Schaal Pinot Noir heeft heerlijke aroma's van zwarte vruchten te vinden (braam, zwarte bes, kers) met tonen van vanille. Het mondgevoel is soepel en gebalanceerd en herhaalt de fruitigheid van wilde bessen. In de afdronk heeft deze Franse wijn zijdezachte tannines en zorgen voor de structuur van de wijn, wat harmonie en lengte geeft.
Schenk deze Pinot Noir uit de Elzas eens bij licht rood vlees en wild passen. Maar ook fantastisch om te combineren met wit vlees, gevogelte en internationale keukens zoals Midden-Oosterse en Marokkaanse gerechten (hummus, tabouleh, lamstajine en couscous).
Vins Schaal is een boutique winery in de Elzas gerund door de jonge en vooruitstrevende wijnmakers Sophie en Julien Schaal. De kleine, maar moderne wijnkelder ligt aan huis in het charmante dorpje Hunawihr. De Elzas heeft een unieke combinatie van verschillende bodemsoorten. Roze zandsteen, blauwe leisteen, kalksteen, graniet, en vulkanisch gesteente behoren tot de meest interessante bodemsoorten van deze streek. Allemaal terug te vinden in de grand cru wijngaarden.
In 2011 zijn Julien en Oliver Biecher begonnen met onze wijngaard die uitsluitend gewijd is aan Grands Crus-wijnen uit de Elzas. Van Andlau tot Thann hebben we een aantal interessante wijngaarden gevonden die allemaal een sterk individueel karakter hebben.
Alle met de hand geplukte druiven worden zorgvuldig gesorteerd en voorzichtig in de pneumatische pers geplaatst. Een lange persing van minimaal 12 uur is nodig om het best mogelijke sap te extraheren.
Na het decanteren bij lage temperatuur begint het sap met de lange alcoholische gisting (wilde gist) die tot wel 4 maanden kan duren.
Er wordt geen zwavel toegevoegd en hierdoor kan de wijn zich zoveel mogelijk ontwikkelen. Het resultaat is een wijn die minder gevoelig is voor oxidatie en veel aromatischer is.