Een Spaanse Sherry gemaakt van Pedro Ximénez die fantastisch gedronken kan worden als dessertwijn bij bittere chocolade, en blauwe kazen zoals roquefort. Lees meer.
Deze Spaanse dessertwijn, ook wel Sherry genoemd is gemaakt van 100% Pedro Ximenez druiven. Eind augustus zijn de Pedro Ximenez-druiven voldoende gerijpt om een natuurlijke suikerconcentratie van ongeveer 250 g / l te bereiken, wanneer de oogst plaatsvindt. Om deze zeer speciale zoete Spaanse wijn te produceren, worden de druiven geplukt en vervolgens ongeveer 5 tot 8 dagen op stro matten gelegd, totdat door de natuurlijke werking van de zon de druiven rozijnen worden en het "natuurlijke" suikerniveau zijn top bereikt.
Het persen van de rozijnen gebeurt door middel van hydraulische persen om slechts 1/3 van het oorspronkelijke en beste sap te verkrijgen. Het rijpingsproces van deze wijn gebeurt in eikenhouten vaten, volgens de traditionele methode van "Solera en Criaderas", en een zeer lange rijping vindt plaats gedurende vele jaren tot de wijn zijn uitstekende kwaliteit bereikt.
Deze uitzonderlijke Spaanse wijn gemaakt van Pedro Ximenez (PX) in het glas zien we een donkere kleur, weeldering zoet en bijna stroperig dik. Deze Spaanse Sherry heeft een zeer uitgesproken en complexe neus en smaakt naar zoete rozijnen, appelstroop, koffie, chocola en gedroogde vijgen. De smaak is zeer zoet, zacht, uitgebalanceerd en vettig.
Combineer deze Spaanse wijn met desserts van pure chocolade, blauwe intense kazen zoals roquefort. Maar het kan ook gedronken worden bij rijke rijstpuddingen, ijscoupes, cakes en fruitsalades.