Domaine Bousquet Cabernet Sauvignon is een volle Argentijnse rode wijn uit Mendoza. 100% Cabernet Sauvignon. Rijk aan zwart fruit, cacao en kruiden met een lange afdronk. Heerlijk bij gegrild vlees of stoofpot. Serveertemperatuur: 16-18°C. Lees meer.
De Domaine Bousquet Cabernet Sauvignon is een 100% Cabernet Sauvignon, geteeld met biologische certificering in de Uco-Vallei, Mendoza, Argentinië. De druiven groeien op de hellingen nabij Tupungato, op zo’n 1.200 meter hoogte (ca. 4.000 ft), waar de bodem bestaat uit zand, grind en goed drainerende bodem met onderliggende kalksteenlagen. Domaine Bousquet werd opgericht door Jean Bousquet, biologisch werken is hier vanaf de eerste jaren een kernprincipe, met zorg voor milieu, duurzame praktijken en respect voor terroir. De koelere nachten en grote temperatuurverschillen dag-nacht helpen de druiven om lang te rijpen zonder overrijp te worden.
Deze Cabernet Sauvignon wordt geheel in roestvrijstalen tanks gefermenteerd, zonder eikenhout, zodat het pure fruit en de typische Cabernet-karakteristieken duidelijk naar voren komen. Verwacht een diepe robijnrode kleur met intense aroma’s van rode bessen, cassis, lichte kruidige tonen en mineraliteit. In de mond medium tot stevig van body, met sappig fruit, frisse zuren en goed gestructureerde, maar zachte tannines. De afdronk is relatief lang, met een hint van peper en mineralige accenten, gevolgd door een aangename, zuivere nasmaak van rood fruit.
Deze Domaine Bousquet Cabernet Sauvignon biedt een volwaardige wijnervaring: perfect bij gegrild rood vlees zoals Lams-of ribeye steak, maar ook bij stoofschotels, BBQ of bij rijke pastagerechten met tomaten-of paddenstoelen-sauzen. Gerijpte kazen zoals cheddar of manchego versterken de smaak. Serveer de wijn op 16-18 °C zodat de aroma’s optimaal vrijkomen. Voor optimale beleving laat je hem gerust een kwartier karaferen; zo komen de fruitige tonen en mineraliteit volledig tot uiting.