Bernadette Villars, die Château Chasse-Spleen (Moulis) terug op bijzonder hoog niveau bracht. Bernadette introduceerde in de jaren 1980 nieuwe roestvrijstalen vaten, nieuwe drainagetechnieken in de wijngaard en stoomreiniging voor de houten vaten. Ze verdween plots uit het leven van Claire toen ze in 1992 verongelukte, hoewel niet zonder haar de passie voor het wijnmaken met respect voor de druif reeds overgebracht te hebben. Claire zelf is nu de gedreven wijnmaakster van Château La Gurgue (Margaux), Château La Ferrière (Margaux) en Château Haut-Bages Libéral (Pauillac).
Deze wijn bestaat uit ongeveer 45% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot en 5% Petit Verdot. Zijn lange maceratie maakt van de Chasse Spleen een zeer complexe wijn. Lichte aromatische toetsen van toast en kruiden, veel rijp zwart fruit en een zuivere en ronde smaak met veel complexiteit. Goed gestructureerd, rijpe en zijdezachte tannines.
Wijn/Spijs
Gaat goed gepaard met lamsvlees en bief.
Bewaarpotentieel van minimaal 8 tot 10 jaar.