De producent van deze wijn is een voorloper als het aankomt op de productie van top Cabernet Sauvignon wijnen. Lees meer.
In de kelder vinifieert het wijnmaakteam elke druivensoort afzonderlijk, tot wel een jaar lang, voordat het mengen plaatsvindt. Het doel is om elke variëteit de kans te geven zijn optimale kenmerken te uiten. De wijn rijpt 12 maanden in Frans eiken barriques van 225L daarna rijpt de wijn in batches verder in vaten van 225L, 600L en 4.500L voor een periode van 8 maanden.
Aroma's van zoete pruimen, frambozen en een uitbarsting van rode kersen, in balans gebracht met een vleugje eiken op de neus. Een stevige maar sappige ingang met sappige, mond vullende smaken van rode bessen worden ondersteund door een heerlijk afgeronde afdronk. De Cabernet Sauvignon voegt lichaam en complexiteit toe terwijl de Cinsaut geweldige parfums en toegankelijkheid aan deze veelzijdige wijn brengt.
Wijn/spijs
De Richesse is een veelzijdige wijn en een uitstekende aanvulling op elk gerecht, vooral Zuid-Afrikaanse braais. De wijnen van deze producent hebben hoge scores ontvangen van gerenommeerde wijnexperts zoals Tim Atkin, wat de kwaliteit van de Richesse onderstreept.