Een intense Rosé uit de Rhône van 30 jaar oude wijnstokken Lees meer.
Een biologische rose gemaakt van Syrah, Cinsault, Grenache Noir en Grenache Blanc druiven. De druiven zijn afkomstig van druivenranken die meer dan 30 jaar oud zijn. De druivenstokken staan aangeplant op rijke, kalkhoudende bodems vol met zandsteen en gelegen op terrashellingen voor een optimale blootstelling aan de zon. De druiven worden met de hand geplukt en direct gesorteerd bij aankomst in de kelders. Het sap van de druiven wordt gefermenteerd in temperatuur gecontroleerde tanks bij een lage temperatuur voor het behoud van de maximale frisheid.
In de kleur zien we een mooie roze kleur met een heldere ondertoon. Intense aroma's van aardbei en grapefruit, maar ook kersen en tonen van mandarijn en specerijen. In de smaak is de biologische rose perfect in balans, levendige fruitsmaken en fris met een verfijnde en zachte zuurgraad.
Een perfecte combinatie met tonijn tartaar of een heerlijke frisse watermeloen salade met feta, rode uit en munt. Maar ook als aperitief misstaat deze rosé totaal niet.
Château La Nerthe ligt in de Rhône in het zuidoosten van Frankrijk, ongeveer 80 km ten noorden van Marseille. Het is een magische plek dankzij de kelders die dateren uit de 16e eeuw en het uitkijkpunt op de belvedère dat wordt gedomineerd door het 18e-eeuwse kasteel. Tussen Avignon en Orange vinden we de adembenemende bezienswaardigheden van Les Dentelles de Montmirail, de Mont Ventoux en het Palais des Papes.
De wijnstokken zijn verspreid over 92 hectare Châteauneuf du Pape-appellatie, verdeeld over meer dan 57 percelen en vertegenwoordigen alle verschillende terroirs binnen Châteauneuf du Pape.
Het kasteel is opvallend en omgeven door groen en 60 hectare aan oude wijngaarden. Er heerst een magische sfeer die uitnodigt om te blijven hangen en de wijnen te proeven.