Bon Courage Shiraz met geschenkdoos
Bon Courage Estate Shiraz 'The Pepper Tree' gisten de hele druiven in tanks, waarna de helft van de wijn in Frans eiken wordt gepompt om verder te gisteren. De andere helft van de wijn gist verder op de schil 'sur lie'. Uiteindelijk rijpt de Shiraz 12 tot 15 maanden in Frans eiken.
Hoe smaakt de Zuid-Afrikaanse rode wijn Bon Courage Shiraz?
De Bon Courage Shiraz heeft in de neus aroma's die doen denken aan kruidige pruimenjam vergezeld door peper en vanille. In de mond heeft de wijn een volle body en zachte tannines. De aroma's van specerijen en pruimen komen ook in de mond weer naar voren.
De Wijn en Spijs combinatie met de Bon Courage Shiraz
Fantastische rode wijn de Bon Courage Shiraz die heerlijk samen gaat met stoofschotels, kruidig braadstuk en geroosterd varken met zoete saus.
Extra informatie over het Wijnhuis Bon Courage
150 km. van Kaapstad gelegen aan de Breederivier ligt het wijngebied Robertson ; valley of wines and business. Dit prachtige en vruchtbare gebied staat bekend om zijn wijnen met veel diepte, complexiteit en karakter. Het Estate van Bon Courage ligt net buiten de stad Robertson daar waar de Breederivier twee kleinere riviertjes ontmoet. Het Estate geniet al sinds 1818 de volledige toewijding en kennis van de familie Bruwer, wiens voorouders afkomstig zijn uit de Franse Loire.Vandaag de dag is de dagelijkse leiding in handen van Andre en zijn zoon Jacques, de derde generatie.
Bon Courage is in het trotse bezit van de modernste productiemiddelen, die nodig zijn voor de productie van echte kwaliteitswijnen. Tevens van belang voor de productie van kwalitatief hoogwaardige wijnen is natuurlijk het klimaat. De dagen zijn natuurlijk warm en erg rijk aan zon uren, terwijl de nachten relatief koel zijn door de aanwezigheid van de drie rivieren. Hierdoor verkrijgen de druiven optimale rijpheid en aroma's.
De druiven worden met de hand geselecteerd, na de vroege oogst in de morgen. Doordat men tijdens de groei van de druiven het overbodige blad van de wijnstokken wegknipt, vangen de druiven maximaal zon en worden zo optimaal rijp. Men laat alleen de best rijpende trossen aan de stok hangen en knipt de rest weg. Dit verlaagt natuurlijk het rendement en is dus erg kostbaar. Het komt echter absoluut ten goede van de kwaliteit.