Heerlijke Prosecco Spumante gemaakt van de Glera-druif. Lees meer.
Deze wijn is gemaakt van Glera druiven. De druiven worden direct na de oogst geperst, om contact met de schil zoveel mogelijk te beperken, waarna de vergisting plaatsvindt in kleine RVS tanks.
De wijn wordt daarna gekoeld en gaat dan weer in kleine RVS tanks onder druk, waar de mousse gecreëerd wordt in de witte wijn.
Deze Italiaanse Prosecco heeft een strogele kleur, met fijne bubbels. De neus is intens en aromatisch met hints van appel en perzikbloesem. Op het palet soepel, fluweelzacht met een harmonische en aromatische afdronk.
Heerlijk als aperitief, perfect bij een voorgerecht, maar ook de ideale aanvulling voor een vismaaltijd.
Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijnindustrie. Werkzaam vanuit de Soave geven de broers Mauricio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
De Corvina en Rondinella druiven zijn de basis voor de productie van de wijnen uit Veneto, zoals Valpolicello, Ripasso en Amarone, die internationaal veel succes hebben. De wijngaarden liggen op de heuvels in kleine stadjes rondom Verona op 150 tot 250 meter boven zeeniveau. De druiven worden handmatig geplukt en in houten kisten geplaatst, normaal gesproken wordt dit ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat gedaan, om extreme hitte te vermijden gedurende de dag. De druiven blijven intact, waardoor de schil geen last heeft van gisting tijdens het transport.De druiven worden vervolgens gedroogd zodat de suikers en smaakstoffen geconcentreerd worden.