Las Perdices Red Blend is een volle Argentijnse rode wijn uit Mendoza. Gemaakt van voornamelijk Malbec druiven. Krachtig, kruidig met tonen van donker fruit en eiken. Lange, zachte afdronk. Heerlijk bij rood vlees. Serveertemperatuur: 16-18°C. Lees meer.
De Las Perdices Red Blend is een krachtige maar verfijnde rode wijn uit Agrelo, Luján de Cuyo (Mendoza, Argentinië). De blend bestaat uit 50% Malbec, 25% Cabernet Franc en 25% Petit Verdot. De wijngaarden liggen op 1.030 meter hoogte aan de voet van de Andes, waar warme dagen en koele nachten zorgen voor optimale rijping en behoud van frisheid. Malbec geeft de wijn zijn fruitige hart, Cabernet Franc voegt elegantie en kruidigheid toe en Petit Verdot brengt structuur en diepte. Viña Las Perdices, een familiebedrijf van de familie Muñoz, produceert hier sinds de jaren 70 wijnen met karakter, waarbij terroir en vakmanschap hand in hand gaan.
Na zorgvuldige handmatige oogst rijpt de Las Perdices Red Blend 8 maanden in nieuwe eiken vaten, waarvan 50% Frans (Quercus Petraea) en 50% Amerikaans. Dit zorgt voor een subtiel samenspel van fruit en hout. In de geur ontdek je rode bessen, pruimen en zwart fruit, verweven met tonen van kruiden, vanille en lichte toast. In de mond is de wijn complex, zacht en romig, met fluweelachtige maar lichte zoete tannines die de structuur afronden. De afdronk is lang, elegant en evenwichtig, met een mooie balans tussen rijp fruit, houtinvloed en frisse zuren.
De Las Perdices Red Blend is een wijn die uitnodigt tot gastronomisch genieten. Hij combineert perfect met rood vlees zoals biefstuk van de haas of rosbief, lamsbout uit de oven en wildgerechten zoals haas of hert. Ook bij harde kazen komt zijn kracht en elegantie goed naar voren. Serveer de wijn op een serveertemperatuur van 16-18°C en decanteer hem kort om de aroma’s volledig tot hun recht te laten komen. Deze blend is nu al heerlijk, maar kan ook enkele jaren rijpen om nog meer complexiteit te ontwikkelen.