Droge & krachtige Italiaanse rode wijn, perfect om te combineren bij wild en -rundvleesgerechten Lees meer.
La Braccesca Vino Nobile Montepulciano bestaat uit 90% Prugnolo Gentile (een speciale kloon van de Sangiovese druif) en 10% Merlot. Het domein, genaamd La Braccesca, werd in 1990 door Antinori verworven. Het bevindt zich in de heuvels enkele kilometers van Montepulciano, in het zuiden van Toscane nabij de grens met Umbrië en het meer van Trasimeno. Het omvat 238 hectare, waarvan 175 hectare beplant is met kleiachtige grond vermengd met zand. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en zacht geperst. Het gistingsproces wordt gestart bij een temperatuur van 27-30 graden Celsius en duurt 15 tot 20 dagen. Vervolgens rijpt de wijn 12 maanden in grote eiken vaten, terwijl een klein deel in kleine barriques rijpt. Na de rijping wordt de wijn geblend en gebotteld, waarna het nog eens 12 maanden verder rijpt voordat het op de markt komt.
De wijn heeft een dieprode kleur als robijn, met een intens aroma van rood fruit en vanille. De smaak is vol en fruitig, prachtig gestructureerd en perfect in balans.
Deze wijn past goed bij gegrilde biefstuk geserveerd met een saus van rode wijn. Tevens past het goed bij de rijke en kruidige smaken van wildvlees.