Gemaakt van geredde citroenen! Lees meer.
De duurzame limoncello wordt gemaakt van afgekeurde biologische citroenen. Schillen krijgen zij van diverse bedrijven die de citroenen afkeuren, omdat ze er niet mooi uit zien hierdoor krijgen ze een tweede leven. Eerst wordt de zest van de citroen geschild en daarna geweekt in pure graanalcohol om een volle en frisse citroensmaak te krijgen. Hierdoor wordt het een fris drankje (likeur) met een lekker fruitig karakter. De Limoncello heeft een alcoholpercentage van 28%.
Met een gerust hart genieten van een glas Dik & Schil Limoncello. Ze maken van reststromen sterke drank van koffiedik, sinaasappelschillen of geredde citroenen die overblijven bij horecagelegenheden. Daardoor krijgen de grondstoffen een tweede leven die ze verdienen en wordt het uiteindelijk een product om te consumeren.
Jaren geleden zijn ze begonnen met de Dik & Schil Orangecello. De Orangecello wordt gemaakt van sinaasappelschillen die een tweede leven krijgen die ze verdienen. De sinaasappel wordt met de hand geschild, door de zorgvuldige productie wordt alleen het oranje van de schillen meegenomen. Dit komt samen in de Dik & Schil Orangecello en vorm een frisse, volle en zachte smaak; een explosie van sinaasappel. Een heerlijke premium Orangecello. Ook maken ze een heerlijke koffielikeur, gemaakt van koffiedik die overgebleven is vanuit de horecagelegenheden. Alle soorten zijn te bestellen per fles.
Met de Dik & Schil Orangecello en de Dik & Schil Limoncello kunt u heerlijke cocktails maken. Orangecello Mule met gingerbeer of een bittere twist met tonic water. Limoncello mengt zich perfect als een Spritz met een mousserende wijn of een bittere twist met tonic water.