De smaak van de La Braccesca is krachtig, rijk en mooi in balans. Lees meer.
La Braccesca is gemaakt van 100% Syrah en rijpt minimaal 18 maanden. Bij aankomst in de kelder worden de geoogste Syrah-druiven ontsteeld en voorzichtig gekneusd. De most wordt overgebracht naar roestvrijstalen tanks en gedurende 3 dagen koud geweekt om het aroma en smaak te ontwikkelen vóór de fermentatie, die plaatsvindt bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 28 ° C. De schillen blijven ongeveer 15 dagen in contact met de most. De Italiaanse rode wijn gaat in kleine eikenhouten vaten, zowel nieuwe oude en hier vindt de malolactische gisting plaats.
Bramasole heeft een diepe, intense robijnrode kleur. De neus is zacht en elegant met tonen van rijpe kersen en bramen met hints van kruiden en sensaties van zoete drop. De smaak is krachtig, rijk en mooi in balans. Aangename tannines zijn goed ingekapseld in de zachte textuur. De lange afdronk wordt vergezeld met tonen van vanille en bramen.
De sublieme rode wijn La Braccesca kan perfect gecombineerd worden met de traditionele Toscaanse keuken zoals ossobuco.
De Antinori familie zet zich al meer dan zes eeuwen in voor de kunst van het wijnmaken, al sinds 1385 dus, toen Giovanni di Piero Antinori lid werd van de "Arte Fiorentina dei Vinattieri", het Florentijnse wijnmakersgilde. Elke wijn, elk stuk land, elk nieuw idee dat moet worden ontwikkeld, is een nieuw begin, een nieuw streven naar het bereiken van hogere kwaliteitsnormen. Zoals Marchese Piero graag zegt: "Oude tradities spelen een belangrijke rol in onze filosofie, maar ze hebben onze innovatieve geest nooit gehinderd". Vandaag de dag is Albiera Antinori de president van Marchesi Antinori met de voortdurende steun van haar twee zussen, Allegra en Alessia, die allemaal actief betrokken zijn bij het bedrijf. Hun vader, Marchese Piero Antinori, is de huidige erevoorzitter van het bedrijf. Traditie, passie en intuïtie zijn de drie drijvende krachten die Marchesi Antinori ertoe brachten zichzelf te vestigen als een van de belangrijkste wijnmakers binnen de Italiaanse wereld.