De Franse rode wijn is medium bodied met voldoende sappigheid van pruimen en zwart kersenfruit met een soepele frisheid naast een klassieke diepgang. Lees meer.
Deze klassieke Franse rode wijn is gemaakt van 100% Cabernet Franc druiven uit de Loire, Frankrijk. De vinificatie vindt plaats op een temperatuur van ongeveer 25 graden, dit doen ze omdat dan de fruitige aroma's van de Franse wijn zich goed kunnen ontwikkelen. Daarna is de gisting vrij lang, gemiddeld 3 tot 4 weken om het een uitzonderlijke kwaliteit te geven om jong te drinken, maar ook zeker om nog een langere tijd te bewaren.
In het glas zien we een robijnrode kleur. Aroma's van donkerrood fruit zoals kersen, bramen en pruimen. Ook een typische geur van aarde. In de smaak proef je de sappigheid van de pruimen en kersen met een soepele frisheid met een fijne diepgang. In de afdronk zijn de tannines zacht.
Fantastisch gecombineerd met gegrilde vlees- en vegetarische gerechten. Ook mooi in combinatie met een lekker kaasje zoals Port Salut.
Domaine du Colombier is een familiebedrijf uit de regio Chinon in de Loire, Frankrijk. Op dit moment is de 5e generatie aan het hoofd van het bedrijf. Ze bezitten 24ha wijngaarden met vooral Cabernet Franc en Chenin Blanc druiven. De grond is van klei-kalksteen.