Een hele mooie ripasso met 2 woorden, kracht en rijkdom! Lees meer.
Corte San Benedetto Valpolicella Ripasso is gemaakt van 65% Corvina, 10% Corvinone, 20% Rondinella en 5% Molinara. Valpolicella Ripasso ontleent zijn naam aan de specifieke methode die wordt gebruikt om deze wijn te produceren. In februari wordt de wijn verkregen uit de in oktober geoogste druiven opnieuw gegist schillen van de druiven die worden gebruikt voor de productie van Amarone en Recioto. Met deze tweede gisting worden de body, kleur en het alcoholgehalte van de wijn verhoogd.
Deze Italiaanse wijn de Valpolicella Ripasso rijpt 36 maanden in Sloveens eikenhouten vaten om de kruidigheid te bewaren en daarna rust de wijn nog 6 maanden op de fles. Donker, robijnrood van kleur. In de neus complex, rood fruit en kruidige tonen. In de mond is er een erg mooie body, warme smaken van kruidnagel.
Prachtige en stijvole rode wijn die bij wild gerechten zoals hertenbiefstuk geschonken kan worden. Maar ook bij een pasta met romige tomatensaus is deze wijn verrukkelijk.