Champagne Monthuys Brut Grand Cru is een verfijnde Franse mousserende wijn uit de Champagne, gemaakt van 100% Chardonnay. Fris en elegant met citrus en brioche. Droge, aanhoudende afdronk. Heerlijk bij oesters of als aperitief. Serveertemperatuur: 8-10 °C Lees meer.
Champagne Monthuys Brut Grand Cru is samengesteld uit een zorgvuldig uitgebalanceerde blend: ongeveer 65 % Chardonnay en 35 % Pinot Noir, afkomstig uit wijngaarden met Grand Cru-classificatie in de Marche-vallei rond Charly-sur-Marne.De familie Baron, die sinds de 17e eeuw actief is in Charly-sur-Marne, transformeerde in 1966 van druiventelers naar producenten toen Gabriel Baron begon met eigen vinificatie. De wijngaarden, gelegen op kalkrijke gronden en met een gunstige blootstelling, leveren druiven met zowel finesse als verfijnde mineraliteit.
De fermentatie van de Pinot Noir en Chardonnay vindt plaats volgens de klassieke Méthode Champenoise, gevolgd door een rijping van minimaal vier jaar op gist, wat bijdraagt aan complexiteit en finesse. In de neus openbaart de Champagne delicate aroma’s van geroosterde noten, rijpe peer, subtiel wit fruit en een lichte briochetoon. In de mond biedt hij een medium-body met frisse zuren, fijne mousse en een elegante textuur. De afdronk is droog, persistent en toont hints van amandel en brioche, verfijnd en in balans.
Champagne Monthuys Brut Grand Cru is bij uitstek geschikt als feestelijke aperitiefwijn, maar ook ideaal om te schenken bij verfijnde gerechten. Hij combineert prachtig met oesters, kreeft, kreeftensoep, delicate visgerechten (zoals gegrilde langoustines) of lichte witvleesbereidingen in romige saus. Serveer deze Champagne gekoeld op een temperatuur van 8-10 °C, zodat de aroma’s zich optimaal ontvouwen. In ambiance tilt deze cuvée elke gelegenheid naar een hoger niveau elegant, verfijnd en memorabel.