Maak kennis met een bijzondere Italiaanse dessertwijn van het eiland Sicilië. Een frisse, minerale touch met een aangename zoetheid. Lees meer.
De Donnafugata Kabir is een Italiaanse dessertwijn gemaakt van 100% Zibibbo druiven, een lokale benaming voor Muscat de Alexandria. De wijnstokken groeien op een zandgrond die ontstaan is uit lava, op een hoogte van 20 -400 meter boven zeeniveau.
De Italiaanse witte wijn wordt gemaakt van zeer suikerrijke druiven, waardoor er na de vergisting een hoog gehalte restsuiker overblijft. De gisting vind plaats in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 14 tot 16°C. De wijn is gerijpt in roestvrijstalentanks gedurende 4 maanden en daarna nog 4 maanden in de fles voordat de Donnafugata Kabir op de markt word gebracht.
In het glas zien we een helder strogele kleur met gouden reflecties. De Donnafugata Kabir Moscato di Pantelleria wordt gekarakteriseerd door een rijk en geurig bouquet met geuren van rijpe nectarines in combinatie met de florale tonen van oranjebloesem. Het bouquet wordt in de mond perfect gespiegeld met daarbij een frisse, minerale touch wat zorgt voor een goede balans met de aangename zoetheid. Een mooie aanhoudende finish die hints van peper en nootmuskaat onthult.
Deze Italiaanse witte wijn gaat perfect samen met hartige kazen, fruit salade en gebakken desserts. Maar je hoeft het niet persee te combineren met dessert maar kan ook fantastisch geserveerd worden bij Bottarga (viskuit), gerookte tonijn, zwaardvis en geitenkaas.