logo_den_toom.png

Delaille Cheverny Blanc 2019

Art.nr. 82024
€13.99
Op voorraad
1
Productgegevens

De witte Cheverny is een klassieke wijn op basis van 85% sauvignon blanc, aangevuld met 15% chardonnay. Daardoor heeft deze wijn sterk het karakter van een klassieke Sauvignon blanc, maar door de toevoeging van de chardonnay is hij toch iets rijker en vetter van karakter. Een heerlijke klassieke witte Loire-wijn.
Op zichzelf al heerlijk, maar ook goed op zijn plek bij wat lichtere visgerechten, koude voorgerechten, charcuterie/tapas en kipgerechten.

Emmanuel Delaille
Emmanuel Delaille (geboren 1968) in het plaatsje Fougères-sur-Bièvres, heeft het familie wijndomein van zijn ouders overgenomen en behoort sinds enige tijd tot de top van de Loire. Inmiddels reeds veelvuldig met medailles bekroond. Bijvoorbeeld: Parker = 86/100 voor de jaargang 1996. Médaille d'Argent te Angers. Coup de Coeur de Hachette, Decanter 91/100 punten. Etc Etc.
Bodem klei en kiezel. Rendement 45 hl. Assemblage 85% Sauvignon (voor het fruit) en 15% Chardonnay (voor het vet). Korte maceration pelliculaire, vervolgens persing, waarna de most nog 24 uur in contact blijft met de schillen. Gisting 10 dagen op 18-20ºC. Tot de botteling blijft de wijn daarna op de fijne lie.
Heel open en expressief. Frisheid, zuren, sap en elegantie. Citrus, lekker exotisch fruit, goede zuren, met in de finale ook wat ‘rondeur’ en vet van de toegevoegde Chardonnay.
Over de producent:
Cheverny is een klein wijngebied met 525 hectare wijngaarden, direct ten zuiden van de stad Blois, in het wijngebied Touraine. De wijnen beschikken over eigen appellations. Voor de lokale romorantin is dat Cour-Cheverny, een wijn met een heel eigen karakter, maar aangeplant op niet meer dan 50 hectare. ‘Gewone’ witte Cheverny moet tussen de 60 en 85% sauvignon bevatten, aangevuld met naar keuze chardonnay, menu pineau en chenin blanc. Deze toevoeging maakt de wijnen wezenlijk anders dan veel Touraine-wijnen op basis van alleen sauvignon blanc. Cheverny is rijker, vetter en karaktervoller.
Met Domaine du Salvard is Emmanuel Delaille een van de bekendste en beste producenten van Cheverny. Met zijn 42 hectare wijngaarden is het een flink domein, dat daarmee in staat is uitstekende en zeer betrouwbare Cheverny te maken.

.

land van herkomst frankrijk

Bewaar dit product voor later

-   WEBWINKEL  -

  • Facebook
  • Instagram

Relatie- & eindejaarsgeschenken

Proeverijen

Groothandel

Agenda

Openingstijden

Aanbiedingen

Wijnhandel den Toom V.O.F.
Vredehofstraat 74, 3062 TC Rotterdam

Tel:  010-4222757