Per 6 flessen te bestellen, deze wijn zit verpakt in een doos. Prachtige robijnrood van kleur & 100% Sangiovese! Lees meer.
Deze wijn bestaat voor 100% uit Sangiovese. In de eerste week van oktober worden de druiven handmatig geoogst. De gisting vind plaats onder de invloed van de natuurlijk aanwezige gisten. Daarna vind de verweking plaats bij een temperatuur van 30°C - 33°C. Dit duurt ongeveer 20 dagen en de most wordt regelmatig geperst. De Italiaanse wijn rijpt 36 maanden in eikenhouten vaten en daarna nog 6 maanden op de fles.
De Pietroso Brunello di Montalcino 2018, Italiaanse rode wijn heeft een robijnrode kleur met granaat rode reflecties. In de neus intense en aanhoudende aroma's van geurend hout, bosgrond, klein rood fruit en hints van vanille en jam. De Pietroso Brunello di Montalcino heeft een droog mondgevoel en toch ook warm, elegant en harmonieus met een lange aromatische finish.
Wat wil je nou nog meer, aroma's van hout, bosgrond, klein rood fruit en schitterende hints van vanille en jam! De ultieme begeleider bij rood vlees (ook van de BBQ), wildgerechten en voortreffelijke rijpe kazen.
Wijnboerderij Pietroso ontstond in 1970 in Montalcino dankzij de passie van wijnmaker Domenico Berni. Zijn doel was het produceren van een gelimiteerde oplage van verfijnde wijnen als Brunello en Rosso di Montalcino. Vandaag de dag word het bedrijf geleid door Gianni Pignattai, die gebruik maakt van de expertise van oenoloog Alex Dondi en agronoom Federico Becarelli. Het bedrijf beslaat 13 hectare, op 5 hiervan staan wijnranken voor de Brunello di Montalcino en 1 hectare is beplant met olijfbomen.
De wijngaarden zijn volledig beplant met Sangiovese druiven, een rijke druif die de juiste hoeveelheid zonlicht ontvangt. Het microklimaat is ideaal. Al deze factoren samen zorgen, samen met het uitstekende handwerk zoals het snoeien en uitdunnen van de ranken, voor druiven van hoge kwaliteit. De hoogte waarop de wijngaarden zich bevinden varieert tussen de 350 en 450 meter boven zeeniveau, waardoor de druiven geleidelijk rijpen. Dit is belangrijk als je weet dat de zomers steeds heter en droger dreigen te worden. Op deze manier kan de oogst uitgesteld worden tot de eerste week van oktober. De plantingsdichtheid is 4500 planten per hectare. De druiven worden volledig manueel geoogst na het grondig uitdunnen van de trossen in de zomer.