Hun visie: 'Om de natuur te waarderen en het terroir te respecteren. Om naar onze intuïtie te luisteren en op techniek te vertrouwen om verder te gaan. Om eenvoud te bereiken in de expressie van wijn en muziek'. Lees meer.
Marcelo Pelleriti gemaakt van 100% Malbec en gaat voor 12 maanden in Franse eikenhouten vaten en daarna 6 maanden rijpt de wijn nog door op de fles. Dieprode kleur met paarse glinsteringen. Het aroma is complex met tonen van rood fruit, zoals pruimen, vermengd met kruiden. Een delicate wijn aan de smaak met ronde tannines. Elegant en volhardend.
Wijngaarden en hoogte La Consulta, Mendoza. 1000 meter boven zeeniveau (3200 voet) bodem
Leemachtig-siltig van alluviale oorsprong met grind in de ondergrond en kalkafzettingen. Met de hand geplukt met behulp van kleine plastic dozen van 12 kg. Selectie door dubbel bewegende bandsysteem
en trillende sorteertafel. 10 dagen, 8-10°C koude maceratie. Gecontroleerd temperatuur alcoholische gisting en Malolactische gisting in vaten.
Wijn/Spijs
Heerlijk bij rood vleesgerechten, harde kazen of chocolade.
Wijnhuis
De wijnmakerij is gelegen in het hart van de Uco-vallei, Mendoza, dat bekend staat als het belangrijkste wijngebied van Argentinië en Latijns-Amerika. De hoogte van de wijnmakerij varieert van 900 tot 1.200 meter (ongeveer 0,7 mijl) boven zeeniveau. De gemiddelde temperatuur is 14o C graad (57o F graad). Het varieert aanzienlijk tussen dag en nacht. De wijnmakerij profiteert van ideale klimatologische en geografische factoren zoals de grote hoogte, de rijke alluviale bodem, beperkte irrigatie en meer dan 250 zonnige dagen per jaar. Al deze factoren zorgen voor de beste omstandigheden voor de rijping en concentratie van het fruit.