Smaakvolle Spaanse rode wijn met houtrijping van 16 maanden. Perfecte combinatie met gegrild vlees. Lees meer.
Deze wijn is gemaakt van Tempranillo, Garnacha en Graciano druiven. De druiven komen uit wijngaarden met een lage opbrengst, gelegen op arme gronden van de Ebro-terrassen in de regio Sonsierra.
De druiven worden met de hand geplukt tussen de laatste week van september en de derde week van oktober. Daarna worden ze 8 tot 10 dagen geweekt om te voorkomen dat er te veel smaakstoffen vrijkomen. De wijn rijpt 16 maanden in eikenhouten vaten uit Frankrijk, Oost-Europa en Amerika. 10% van de vaten zijn nieuw, de rest zijn vaten die al 2 tot 6 keer eerder zijn gebruikt.
Deze wijn heeft een heerlijk aroma met een mix van tonen zoals room, cacao en vanille, gecombineerd met zwarte en rijpe vruchten. Aan het einde zijn de typische Tempranillo-dropgeuren te ruiken, met een vleugje kruiden.
Lopez Haro Rioja Crianza past uitstekend bij gegrild vlees, rijke stoofschotels en gerijpte kazen. De complexe aroma's en smaken vullen de hartige gerechten prachtig aan, wat zorgt voor een gebalanceerde en plezierige eetervaring.
Bij Hacienda López de Haro zijn we trots op onze afkomst uit La Rioja en begrijpen we de wijntradities van onze regio, we willen de essentie van ons land in onze wijn vastleggen. Onze onverzettelijke toewijding en respect voor de druif en het wijnmaakproces stellen ons in staat om het terroir over te brengen op de druif. Ons vertrekpunt was de historische stijl van fijne wijnen uit de regio, om een wijn te creëren met een moderne stijl die gemakkelijk te drinken is. Met de complexiteit van een voortreffelijke wijn, waarbij het fruit centraal staat. Een gebalanceerde en ronde wijn die een waarachtige weerspiegeling is van het karakter van Rioja.
‘Because we are from La Rioja and we know how things are done. Because we do not just make Rioja wine, we craft wines representing the spirit of Rioja.’