De druiven worden met de hand geplukt in kleine dozen van 12 kilo, zodat de druiven intact bij de wijnmakerij aankomen. Lees meer.
Dom. Terres de Velle Cote d'Or Chardonnay. De druiven worden met de hand geplukt vanaf Augustus om de druivenrijpheid te controleren, zodat ze de optimale oogstdatum kunnen bepalen. Na een zachte pneumatische persing gedurende 2 uur wordt het sap één nacht in een roestvrijstalen tank geplaatst voor het rekken van de most. Daarna wordt de wijn overgepompt in Frans eiken, ongeveer 10% is nieuwe eiken. Volgens de Bourgondische traditie worden de alcoholische en malolactische gisting op natuurlijke wijze laten plaatsvinden in het vat. Tijdens het rijpingsproces wordt er geroerd om de complexe smaken uit het droesem te halen. De wijn ligt in totaal 12 maanden in het vat en wordt daarna gebotteld zonder filtratie en volgens de periode van de maankalender.
De kristalheldere kleur schittert in het glas. Aroma's van appel, perzik, peer, vanille en limoen. Ook in het glas springen de aroma's eruit, verfijnd eiken met citrus en een boterig tintje.
Wijn/Spijs
Fantastisch bij vette vis, schelpdieren, kazen en charcuterie.