Fabrice en Sophie Laronze zijn sinds 2009 de eigenaren van Domaine De Terres de Velle in Auxey-Duresses, een voormalige watermolen aan het riviertje de Velle. Lees meer.
Domaine Terres de Velle Côte d'Or Pinot Noir. De druiven worden met de hand geplukt, na het ontstelen worden de druiven in een roestvrijstalen tank geplaatst voor een koude maceratie voor de fermentatie gedurende 7 tot 10 dagen. De natuurlijke alcoholische fermentatie begint en de pulp wordt regelmatig over het sap gepompt. Na 2 tot 3 weken later gaat het heldere sap in Franse eikenhouten vaten. Voor deze cuvée gebruiken we ongeveer 10% nieuwe eikenhouten vaten. Volgens de Bourgondische traditie, vind malolactische fermentatie op natuurlijke wijze plaats in de vaten. Na 12 tot 15 maanden, is de wijn klaar om gebotteld te worden en zonder filtratie en volgens de gunstige periode van de maankalender. combineert de frisheid van het fruit met delicate tannines. De neus biedt aroma's van vers rood fruit. De smaak is gestructureerd, expressief en hebzuchtig.
Puur fruit, duidelijk rode bes en kersen, aards, een krachtige neus. De smaak is ook weer duidelijk rode bes, mondvullend, sappig met goede tannine.
Er is door deze nieuwe appellation een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de normale AC Bourgogne, die ook buiten de Côte D’or mag komen. Deze nieuwe appellation met de toevoeging Côte D’or heeft dus ook, mede door de strengere regels, een nog hogere kwaliteit!